Samstag, 6. Februar 2010

yönün farki

hayati onaylamakla reddetmek arasinda sadece yön farki var.

5 Kommentare:

  1. Hayat, kavşağa geldiğimizde onaylayıp/reddebileceğimiz bişiy değildir diye düşünüyorum. Hayatı onaylamak nedir? Reddetmek hayatsızlığı mı seçmektir? Yönümüz başka "yön"e veya "şey" e göre izafiyet taşımaz mı?...ki "yön farkı" sadece klasik fizik ve mantıkta geçerlidir...ben kartopunu sana fırlattığımda kar topununun yönü benden "gidiş" iken, sende ise "geliş" tir...

    AntwortenLöschen
  2. resimden farklı anlamlar çıkarılabilir.
    mesela bir anlam: hayatı sevsen de sevmesen de yaşamaya mecbur kalıyorsun.

    başka bir anlam: hayatı onaylarken geleceğe umut beslyerek yaşıyorsun, hayatı reddederken de geçmişe özlem duyarak yaşıyorsun.

    AntwortenLöschen
  3. Hayatı onaylayan hangisi?:) Eğer ikisi ise hayatı onaylamak eylemde olmak olur ki bu mantıklı, şekle göre. İkisi değildir demek eylemi, yolu, kapıyı red olur ki cümleye ters düşer. İkisinin doğru, aynı zamanda yanlış olmsı ihtimlali de mümkün:) biri solaklara, biri sağlaklara yapılmış iki kapı mevcud olabilir. o halde kapılar biri için doğru, diğeri için yanlış olur. Burda duruş öne çıkıyor. Demek ki farklı duruşlar var ve ikiside diğereine göre yanlış olan fanilikten çıkıyor. Aslında iki kapı da aynı koridora çıkıyor.

    AntwortenLöschen
  4. yorumlara (bu arada thanks) ayri ayri yorum yapmak istemiyorum o yüzden ben hangi anlamda düsünmüstüm bunun böyle olduguna kanaat getirirken onu yazayim:
    birisi hayatta varolan her seyi kabul ediyor, digeri reddediyor, yani oldugu gibi kabul etmiyor (insanlari, durumlari, ..) ve evet sonuc itibari kabul etsede etmesede bu hayati yasiycak, ama yön farki bütün hayat sekline yansiycak. birisi belki mutlu digeri mutsuz olucak. (pragmatist olarak yaklasmak gerekirse, onaylayan bu oyundan daha avantajli cikciak tabiki).
    bunun yanisira onaylayan ve reddeden, ayni ictenlikle, ayni siddetle, nerdeyse ayni mutlaklikla EVET yada HAYIR diyecek, bunu anlatmasi benim icin zor, ama belki anlasilmistir.

    AntwortenLöschen